Jellemzők
- Hosszan tartó élt biztosít
- Meglepően élessé változtatja a kést
- Gyors, egyszerű használat
- 100% gyémánt borítású élezőanyag
- Precíziós élvezető rendszer
- Magas minőségű Trizor-Plus él
- Háromfokozatú élezőrendszer
- Különböző vágási feladatokhoz igazítható élek
- Konyha-, szakács-, hentes-, sport-, zseb-, filéző-, és vadászkéseknél is használható
- Sima és fogazott pengéknél is alkalmazható
- Minőségi késeknél is használható
- A Chef’sChoice legtöbbet értékesített élezője
- Késélezők és profi séfek ajánlásával
- Nem kell fenőolajat vagy vizet használni hozzá
A legjobb háztartási gép a kínálatban
A hivatásos szakácsok tudják leginkább megbecsülni a finom vágóél értékét, hiszen munkájuk során óriási segítséget tud nyújtani az elegáns ételek elkészítésében. Nem csoda hát, hogy profi séfek és komoly szakácsok már évek óta világszerte megbíznak a Chef’sChoice 120-as élezőjében, s ezt választásukkal is igazolják. A szakértők mellett egy egyszerű háztartásban is a legkiválóbb választás a 120-as motoros élező. Erről tesz tanúbizonyságot, hogy a Chef’sChoice összes elsőrangú élezője közül a 120-as eladási száma a legmagasabb.
Meglepően éles Trizor-Plus él
A 120-as modell a Chef'sChoice által kidolgozott legfrissebb élezési technológiát használja, mely áttörést hozott a késélezésben. Ez a fejlesztés olyan éles és tartós, úgynevezett Trizor-Plus éleket hoz létre, hogy a hagyományos, régimódi, homorú élt kialakító élezési módszerek feleslegessé váltak. A technológia világelső a késélezés piacán, köszönhetően a magas minőségű Trizor-Plus élnek, mely hosszú ideig fenntartja a kések élességét.
Három fokozat és 100% gyémántborítás a tökéletes él kialakításáért
Az egyedi háromfokozatú technológia a három kialakított szög eredményeképp figyelemre méltó élességű, tartós pengét hoz létre. Ezt az első és második fokozatban kúp alakú és 100% gyémántbevonatú élezőkorongok biztosítják, a harmadik fázisban pedig a forradalmian új polírozókorongok gondoskodnak a magas minőségű pengéről.
Az első két fokozat szabadalmaztatott rugalmas fenő/élezőkorongokat használ. Az egymást követő szakaszokban fokozatosan növekednek az élezési szögek.
- fokozat: Előélezés: 100% gyémántborítású, kúp alakú élezőkorongok, melyek a csiszolt felület mindkét oldalán mikrobarázdákat hoznak létre, megalapozva a Trizor Plus él első szögét. Ezt a fokozatot csupán akkor érdemes használni, ha a kés nagyobb megterhelésnek lett kitéve, tehát ha huzamosabb ideig kemény anyagokat vágtak vele vagy nagyon tompa/csorba. Ezzel a fázissal egy új élt lehet kialakítani a késen, tehát akkor is meg tudjuk élezni, ha a késen már egyáltalán nincs élezhető felület.
- fokozat: Élezés: 100% gyémántborítás, kúp alakú élezőkorongok, melyek az első fázishoz képest finomabb mikrobarázdákat hoznak létre közvetlenül az él mentén, köszönhetően a még finomabb gyémántborításnak. Ebben a fázisban néhány fokkal nagyobb él formálódik ki. Itt lehet a meglévő élt élezni.
- fokozat: Polírozás: Az egyedülálló szakaszban az ultra finom polírozókorongok borotvaéles pengét hoznak létre, kissé nagyobb szögű éllel. A korongok közvetlenül az él mentén munkálkodnak, mellyel megalapozzák a mikroszkopikusan vékony, egyenes és rendkívül éles harmadik élt. Ezt a fokozatot érdemes leggyakrabban alkalmazni, minden használat előtt (napi egyszer elegendő). A polírozó fokozat a rendkívül finom élt a kerámia élezőanyaggal tudja kialakítani.
Hozzád és a késeidhez igazodik
A hibátlanul, kitűnően polírozott élek személyre szabhatóak az igényeknek megfelelően, hogy milyen vágási feladatokat kell elvégezni a késekkel. Ezt a háromfázisos kialakítás teszi lehetővé, hiszen a szakaszok használati sorrendjét kombinálni lehet, vagy éppen csak egy fázist alkalmazni a három közül.
Tartós él
A 120-as modell használatának egyik lényeges előnye, hogy olyan gyakran élezheted vele a késeidet, amilyen gyakran csak szeretnéd, csupán minimális késkopás tapasztalható más, régebbi módszerekhez képest jóval kevesebb. Ennek következtében a Trizor Plus él biztosítja a több éven keresztül kiváló teljesítménnyel működő késeket.
Precíziós élvezető rendszer
ChefsChoice késélező 20 fokos élekhez. A beépített precíziós élvezetők biztosítják a kés megfelelő (20 fokos) élezési szögét, s ezáltal kontrollálják az élező/polírozó folyamatokat. Minden élező szakasznál megtalálható a precíziós szögbeállítás funkció, ami az élezés alatt beépített gumi rugóival biztosan tartja a kést a szögvezetőkben, hogy a késnek esélye se legyen elmozdulni. Így garantáltan 20 fokos szögben lesz megélezve a kés, és nem megsaccolni kell a beállítandó szöget, mint a hagyományos módszerek esetén.
Különféle késtípusoknál használható
Minthogy a Chef'sChoice által kifogástalanul, finoman élezett és polírozott penge különböző vágó műveletekre alkalmas, úgy ezekhez mérten az élező különféle késeknél használható. Megfelelő élt biztosít a konyha-, a szakács-, a hentes, vagy a sportkések számára. De biztonságosan használható például a zseb-, filéző-, és vadászkéseknél is. Még a legjobb minőségű késeket is hiba nélkül élezi meg, nem károsítja az élt. A rendkívül éles penge megkönnyíti a szeletelést a nehezen vágható anyagoknál. Legyen szó fogazott vagy sima pengéről, a Chef'sChoice számára egyik sem akadály.
Hogyan használd?
A Chef'sChoice a speciális igényű késeket kivéve bármilyen késnél használható. Hogy mi számít speciális igényűnek? Ilyen például a japán Kataba kés, amit csak az egyik oldalán kell megélezni. A Chef'sChoice használatával lehetővé válik a penge mindkét oldalának egyenletes élezése. Az él mindkét oldalán lévő csiszolt felület tehát ugyanolyan méretű lesz, s ezáltal minden alkalommal egyenesen fog vágni.
1. fokozat: Tartsd a pengét vízszintesen és egyenesen, majd a kés pengetükrétől a csúcs felé haladva húzd végig a nyíláson saját magad felé. Ne gyorsítsd fel vagy lassítsd le a folyamatot, hanem mindig ugyanolyan tempóban mozgasd a kést. Egy 20 cm-es pengénél kb. 4 mp-es állandó húzási sebesség javasolt. Értelemszerűen rövidebb pengéknél ez az idő csökken, hosszabbnál pedig nő. Pont elegendő nyomást használj a folyamat alatt úgy, hogy biztosítod a penge kapcsolatát az élezőkoronggal. Nem érdemes erősebb nyomást alkalmazni, mert nem gyorsítja fel az élezési folyamatot. Akármelyik szakaszban is élezel, mindkét nyíláson húzd végig a kést, váltakoztatva. Általában egy húzás a jobb, egy pedig a bal nyílásban elegendő szokott lenni, de előfordulhat, hogy két húzásra lesz szükség mindkét oldalon. ChefsChoice 120 motoros késélező első, előélező fázis.
2. fokozat: A második szakaszban húzd végig a kést a jobb és a bal oldalon váltakozva 3-5 alkalommal. A tompább kések esetén lehetséges, hogy több húzásra lesz szükség. Győzödj meg róla, hogy kialakult-e a sorja az él mentén. Ezt úgy teheted meg, hogy átlósan végighúzod az újjad a pengén (semmiképp se hosszában!). Ha nem keletkezett sorja, akkor még húzd végig a pengét 2-3 alakalommal a késélező 2. fokozatán. ChefsChoice 120 motoros késélező második, élező fázis.
3. fokozat: A polírozással eltávolítható a sorja. Húzd végig a kését a 3. fokozat jobb és bal nyílásában váltakozva, 3-4-szer lassan az egyik és a másik oldalon (kb. 4 mp). Ezt követően végezz 3 gyorsabb húzást mind a két oldalon (1-2 mp). ChefsChoice 120 motoros késélező harmadik, polírozó fázis.
A kés borotvaélessé válik. Ezen kívül nincs más dolgod, mint élvezni az eredményt és örömödet lelni a késhasználatban.
Így is ismerheted:
Chef’s Choice m120
Chef’s Choice 120
Chefs Choice 120
Chef’sChoice 120
ChefsChoice 120
Chef'sChoice Diamond Hone EdgeSelect 120